Başyazı

Günümüzde ekonomik gelişmeler, toplumu ve iş dünyasının dinamiklerini derinden etkiliyor. Özellikle kadın istihdamı; ekonomik kalkınma ve toplumsal refah açısından kritik bir unsur olarak ön plana çıkıyor.

Ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan kadınların, iş gücüne katılımı ve bu konuda farkındalığın arttırılmasına yönelik çalışmalar, toplumun tamamı tarafından uygulanması gereken adımların başında geliyor.

Hızlı sanayileşme ve gelişen teknolojilerle birlikte; kadınların işgücüne yönelik beklentileri değişti. Sadece cinsiyete dayalı mesleklerde değil, her sektörde ve her kademede başarılı olabileceklerine, girişimci kimlikleriyle fark yarattıklarına şahit olduğumuz kadınlar, geleceğin çağdaş dünyasını inşa ediyorlar.

Kadın istihdamında yaşanan güzel gelişmelerin yanı sıra hala birçok kadın iş gücü piyasasına erişimde ve kariyerlerinde engellerle karşılaşıyor. Cinsiyet temelli ayrımcılık, ücret eşitsizliği, yetersiz eğitim ve iş-aile dengesini sağlama gibi değişkenlerle birlikte pek çok toplumsal önyargıyla başa çıkmak durumunda kalıyor.

İş dünyası olarak bu konuda farkındalık yaratma ve harekete geçme sorumluluğumuz olduğunu biliyoruz. Bu kapsamda tüm iş süreçlerimizde, çeşitliliği ve kapsayıcılığı teşvik eden uygulamalar yürütüyor, işe alımdan, performans yönetimine; ücret yönetiminden eğitim, gelişim ve kariyer yönetimine kadar fırsat eşitliğini gözeterek atılan bütün bu adımları kurum kültürümüzün bir parçası olarak içselleştiriyoruz.

Üyesi olduğumuz TİSK ile birlikte kadınların çalışma hayatında daha fazla yer almasını önemsiyor ve ülkemizde kadın istihdamını artırmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TİSK çatısı altında devlet ile hem iş birlikleri geliştiriyor hem de kamu tarafından hayata geçirilen uygulamaları, projeleri ve faaliyetleri destekliyoruz.

İnsana yatırımı merkezine alan anlayışımızla kadınların iş hayatındaki rollerini güçlendirmek ve ekonomik değişim süreçlerine daha aktif katılımlarını sağlamak için hep birlikte mücadele etmeye devam ediyoruz.

Hasan PEHLİVAN

Yönetim Kurulu Başkanı